Verden

Familier har betalt millioner

I forrige uke ble fire gisler på Filippinene sluppet fri. Familien deres måtte betale 25 millioner kroner.

Gislene som slapp fri, var fire sjømenn fra Malaysia. De var fanger hos gruppa Abu Sayyaf i flere uker.

Fangene ble holdt på øya Jolo på Filippinene. Der satt de sammen med nordmannen Kjartan Sekkingstad og flere andre personer.

Sekkingstad er fra Sotra i Hordaland. Han ble tatt til fange i november i fjor. Sekkingstad ble bortført fra et feriested sammen med Robert Hall og John Ridsdel fra Canada. Marites Flor fra Filippinene er også bortført. Hun var Halls kjæreste.

Gruppa Abu Sayyaf har krevd mye penger for å slippe dem fri. Men myndighetene i Canada og Norge sier nei til å betale. Nå er begge mennene fra Canada døde. Ridsel ble drept i april. Hall ble drept mandag. Prisen på hans liv var 54 millioner kroner.

Politiet i Malaysia sa at de ikke betalte penger for å få mennene fri 8. juni. Men dette stemmer ikke, sider andre kilder. Familiene til mennene sier at de betalte 25 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Verden

På forsiden nå