Verden

– Ondskapsfulle politidrap

President Barack Obama kaller skytingen på politifolk et ondskapsfullt angrep.

– Vi vet ikke alt som har skjedd. Men vi vet at det har vært et ondskapsfullt angrep. Politifolk ble siktet på, sier Barack Obama, ifølge avisa VG.

USAs president er i Polen. Der deltar han på toppmøte i forsvars-samarbeidet NATO. Men i hjemlandet USA er situasjonen dramatisk. Derfor måtte Obama holde presse-konferanse i Polen.

Fem politifolk ble skutt og drept under en demonstrasjon i byen Dallas. Det skjedde natt til fredag norsk tid. Lokale folk protesterte mot at svarte personer ofte blir ofre for vold fra politiet. Noen snikskyttere hadde gjemt seg. De siktet og skjøt på politiet. Til sammen ble 11 politifolk truffet.

Obama mener ingen har rett til å angripe på denne måten.

– Politiet har en vanskelig jobb. De fleste av dem gjør jobben sin på en utmerket måte. I dag handler det om ofrene og deres familier. De er knust. Hele Dallas sørger. Politi i hele USA er rystet over dette tapet. Og vi sørger med dem, sier Obama.

Før skytingen på politiet, snakket Obama også om drapene på to svarte uskyldige menn. I delstaten Minnesota ble Philando Castile drept da han skulle vise fram førerkortet til politiet. Tirsdag ble Alton Sterling drept i Dallas i delstaten Texas. Det var her politifolkene ble drept natt til fredag. Sterling ble angrepet av politifolk. De trodde han hadde et våpen med seg. Derfor skjøt og drepte de han.

Obama mener slike drap på uskyldige mennesker har skjedd for mange ganger. Han ønsker å gjøre endringer i politiet. På den måten kan slike tragedier forhindres, håper han.

– Dette er ikke et problem bare for svarte. Det er ikke et problem bare for latin-amerikanere. Dette er et amerikansk problem alle burde bry seg om, sa Obama torsdag, ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Fem politifolk drept under demonstrasjon

Mer fra Verden

På forsiden nå