Verden
Bildet viser de voksne barna til Donald Trump. De feirer at faren er blitt president-kandidat for republikanerne.

Faren deres kan bli president

Donald Trump har blitt godkjent av partiet som president-kandidat.

Familien og tilhengerne til Donald Trump kan feire. Natt til onsdag ble han godkjent som president-kandidat av det republikanske partiet.

– Det er utrolig. Det er uvirkelig. Jeg er så stolt av faren min. Han klarte det. Vi er så stolte av ham, sa Ivanka Trump ifølge nyhetsbyrået NTB. Hun er Trumps eldste datter.

Det var helt nødvendig for Trump å få denne godkjenningen. Egentlig har han vunnet nok stemmer i vår til å bli president-kandidat. Men han må også ha godkjenning fra partiet. Det skjedde under landsmøtet til partiet i Cleveland i delstaten Ohio. Møtet startet mandag og varer i fire dager.

Trump var ikke til stede selv under avstemmingen. Han snakket om nyheten på nettsamfunnet Twitter.

– Jeg er så stolt over å bli deres president-kandidat. Jeg skal gjøre mitt beste. Jeg vil aldri svikte dere! skriver han.

Vanligvis pleier kjente politikere å stå i kø for å tale fint om partiets president-kandidat. Men slik er det ikke i år. Mange kjente politikere har droppet å dra på møtet. Nesten bare familien hans vil tale om han. Mandag talte kona hans Melania. Temaet for talen var «Gjøre USA trygt igjen». Tirsdag snakket datteren Tiffany og sønnen Donald Trump Jr. om «Å Få USA i arbeid igjen». Onsdag skal Trumps visepresident Mike Pence tale. Han skal snakke om å «Få USA til å bli en leder igjen». Torsdag skal Trump tale selv. Han skal snakke om fellesskap i USA.

Mer fra Verden

På forsiden nå