Verden
Bildet viser to flyktningbarn i Syria. De er i en leir i nærheten av grensen til Jordan. Men Jordan slipper dem ikke inn i landet.

Titusenvis sitter fast i Syria

Flere titusen flyktninger i Syria kommer ikke over grensa til Jordan. Landet har stengt grensene.

Mange tusen sitter fast på grensa mellom Syria og Jordan. Jordan stengte grensene nordøst og nord 21. juni. De gjorde de etter at seks soldater ble drept av en selvmords-bomber i nærheten. Etter dette har ikke hjelpearbeidere fått hjelpe til i leirene i Rukban og Hadalat i Syria. Det er rundt 50.000 flyktninger i leirene. Her er de mens de venter på å slippe inn i Jordan. Flere av dem trenger medisinsk hjelp. I området finnes det heller ikke skygge for solen. Det er ikke vann eller planter.

Røde Kors ber om at lederne i verden kommer fram til en løsning så raskt så mulig. De mener grensene må åpnes igjen, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er en menneskerettighet å søke asyl når man flykter fra en væpnet konflikt, sier Sven Mollekleiv til NTB. Han er president i Norges Røde Kors.

Krigen i Syria startet i 2011. Siden da har fem millioner mennesker flyktet fra landet. De aller fleste har dratt til nabolandene, for eksempel Jordan og Libanon. Inne i Syria er det fortsatt 6,6 millioner flyktninger. Det viser en oversikt Flyktninghjelpen har gjort.

Mer fra Verden

På forsiden nå