Verden
Bildet viser Bernie Sanders på talerstolen under Det demokratiske partiets landsmøte denne uken.

Sanders måtte roe ned tilhengerne sine

En ny avsløring i Det demokratiske partiet rammer Hillary Clinton. Det kan gjøre henne enda mer upopulær.

Mandag startet Det demokratiske partiet sitt landsmøte. Det varer i fire dager og blir holdt i byen Philadelphia i delstaten Pennsylvania. Det er her partiet skal godkjenne Hillary Clinton som deres president-kandidat. Det skal skje tirsdag. Clinton er den første kvinnen i USA som blir president-kandidat.

Landsmøtet skal være en feiring av president-kandidaten. Et slikt møte ble også holdt av Det republikanske partiet i forrige uke. Da ble Donald Trump godkjent som president-kandidat.

Under landsmøtet skal viktige folk holde fine taler om Clinton. Mandag snakket presidentfrue Michelle Obama og hennes tidligere konkurrent Bernie Sanders. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Men starten på møtet ble annerledes enn folk hadde trodd. Mange buet og stod med plakter med navnet til Bernie Sanders. Selv om mange ønsker å stemme på det demokratiske partiet, vil de ikke ha Clinton som president. De mener at hun er en løgner og ikke kan stoles på. Likevel har hun fått nok støtte til å vinne valgkampen mot Bernie Sanders i vår. Etterpå ga Sanders sin støtte til Clinton. Han har bedt de som har støttet ham, om å stemme på Clinton. Dersom de ikke gjør det, frykter han at Donald Trump kan bli president.

I helgen kom det en ny avsløring. Den kan gjøre at enda færre stemmer på Clinton. Nettstedet WikiLeaks har lekket 19.000 e-poster. De viser at lederne av partiet har prøvd å gjøre det vanskelig for Sanders å vinne valgkampen. Dette har de ikke lov til.

Mange av hans tilhengere er derfor sinte. De er sinte for at reglene er brutt og at Sanders ikke fikk en rettferdig sjanse til å vinne. Mange sier de ikke kommer til å støtte Clinton, selv om Sanders fortsatt ønsker det. Dette gjentok han i sin tale om Clinton mandag kveld.

– Hillary Clinton vil bli en utmerket president. Jeg er stolt av å stå ved henne her i kveld, sa han ifølge avisen VG.

Sanders understreket hvor viktig det er at Donald Trump ikke blir president. Han kalte Trump en bølle.

– Jeg forstår at mange er skuffet over resultatene i nominasjons-prosessen. Men ingen er mer skuffet enn meg, sa Sanders.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå