Verden

Nye kamper i Sør-Sudan

Minst 275 personer er drept.

Det har vært nye kamper i Sør-Sudan. Det var kamper mellom soldatene til regjeringa og opprørere. Minst 275 mennesker er drept.

Minst 242 opprørere og 23 soldater fra regjeringa er drept. I tillegg ble ti vanlige folk truffet av skuddene, og døde. Det forteller Phillip Aguer. Han er leder i delstaten hvor angrepet skjedde. Han forteller at hæren til regjeringa ble angrepet.

James Gatdet hører til opprørerne. Han sier at hæren angrep dem. Han mener enda flere døde. Flere enn 300 soldater og over 30 opprørere ble drept, sier han. Leder for opprørerne er Riek Machar. Han var tidligere visepresident. I juli flyktet han fra kampene i hovedstaden Juba. Nå har han reist til Sudan for å få medisinsk hjelp.

Sør-Sudan er verdens yngste land. Det er bare fem år gammelt. De fikk styre seg selv etter å ha kriget med Sudan i 22 år. President Kiir tvang visepresident Riek Machar til å slutte i jobben i 2013. Etterpå ble kampen om makt voldelig. Partene sa ja til en fredsavtale i 2015. Men i sommer har kampene startet igjen.

LES OGSÅ: Flere hundre drept i Sør-Sudan

LES OGSÅ: Tusenvis mangler mat og vann

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå