Verden

Thailands konge er død

Kong Bhumibol Adulyadej av Thailand er død. Han var høyt elsket av folket.

Thailands kong Bhumibol Adulyadej ble 88 år gammel. Han døde på sykehus i Bangkok torsdag. Kongen var veldig syk den siste tiden. Han var veldig populær. Derfor har mange samlet seg utenfor sykehuset og sørget de siste dagene.

Bhumibol Adulyadej var konge i hele 70 år. Det er unormalt lenge. Selv om kongen var populær, fikk han en del kritikk. Han skal ha støttet militære kupp og tiet om brudd på menneskerettigheter. Han tålte ikke å få kritikk. Folk som sa imot han, kunne få straff på opp til 30 år i fengsel.

Kongen var syk de siste årene. Han viste seg sjelden offentlig. Han var mye på sykehus. Han slet med blant annet pusteproblemer og problemer med hjertet sitt.

Mer fra Verden

På forsiden nå