Verden
Bildet viser en gammel kvinne og to unge gutter på gata i Aleppo. Rundt dem ligger restene av ødelagte bygninger.

Bombingen av Aleppo er stanset

Russland og Syria har stanset bombingen av Aleppo. De vil at folk skal forlate byen.

Luftangrep fra Russland og Syria over Aleppo stanset klokka 09 norsk tid. Det sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Pausen i kampen skal gjøre det mulig for vanlige folk å forlate byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er ikke kjent hvor lenge pausen i bombingen skal vare tirsdag. Mandag ble det kjent at Russland også har sagt ja til en våpenhvile torsdag. Den skal kun vare i åtte timer. Pausen starter trolig klokka 08.00 og varer til klokka 16.00 lokal tid. Pausen i kampene skal gi vanlige folk, syke og skadde muligheten til å forlate byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Minst 250.000 mennesker er fanget inne i den østlige bydelen av Aleppo.

– I denne perioden vil Russland og Syria stanse angrep med kampfly og alle typer våpen, sier Sergej Rudskoj. Han er talsperson for det russiske militæret.

Verdens-organisasjonen FN mener det er bra at det blir ny våpenhvile i Aleppo. Men pausen er for kort til at de klarer å gi nødhjelp til folk.

– Det trengs en lengre pause for å få hjelpen inn, sier Stephane Dujarric. Han er talsperson for FN.

Hjelpegrupper mener det trengs minst 12 timer våpenhvile for å få inn nødhjelp.

Minst 36 mennesker ble drept i flyangrep i området mandag. Det melder eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). 23 ble drept i landsbyen Oweijel. 13 ble drept i Aleppo.

En 17 år gammel jente og hennes nyfødte baby var blant de drepte i Aleppo.

Mer fra Verden

På forsiden nå