Verden
Bildet viser Michelle Obama på en talerstol.

Kalte Michelle Obama for ape

Borgemester må slutte etter rasistisk kommentar.

En direktør skrev et innlegg om Michelle Obama. Direktøren la det ut på nettsamfunnet Facebook. Innlegget var rasistisk. Det skriver avisa VG.

– Det blir fint å ha en stilig, vakker og verdig førstedame i Det hvite hus. Jeg er lei av å se en ape på hæler, skrev Pamela Ramsey.  Ramsey jobber med utvikling i byen Clay i USA.

Dermed kalte hun Michelle Obama for en ape. Hun skrev også at hun gledet seg til at Melania Trump flytter inn i Det hvite hus. Hun er gift med Donald Trump. Derfor blir hun landets førstedame.

Borgermesteren i byen syns inlegget om Michelle Obama var morsomt.

– Dette gjorde dagen min bedre, skrev borgermester Beverly Whaling under innlegget.

Begge innleggene ble fjernet. Etterpå ble Facebook-sidene til de to damene stengt. Men det var for sent. Mange hadde tatt kopi av innleggene. De delte det videre på nettsteder som Facebook og Twitter. Mange var veldig sinte. De mente at kvinnene måtte slutte i jobben.

Borgermester Whaling slutter nå i jobben sin. Hun sier at hun ikke mente å være rasistisk. Det skriver avisa The Washington Post.

– Jeg ville bare si at jeg var klar for endring. Jeg beklager veldig hvis noen ble lei seg. De som kjenner meg vet at jeg ikke er en rasist, sa Whaling til avisa.

Mer fra Verden

På forsiden nå