Verden
Bildet viser bygninger som er skutt i filler. De er i Aleppo i Syria.

Hundre barn fanget i Aleppo

Hundre barn gjemmer seg i et hus midt i Aleppo. Soldater fra regjeringen skyter på huset.

Krigen i Syria dreper stadig flere uskyldige. Tirsdag var hundre barn i et hus øst i Aleppo. Soldater skyter på bygningen. Det sier FNs barnefond UNICEF.

Barna er alene i huset. Det er ingen voksne der. FN ber om at barna får slippe ut i live. Med en gang.

– Det er på tide at verden stiller opp for Aleppos barn. De må sørge for at det blir slutt på det helvete de lever i, sier Geert Cappelaere. Han jobber for UNICEF i området. Det skriver nyhetsbyrået NTB,

Soldater fra regjeringen i Syria vil fjerne opprørere i Aleppo. Krigen har vart i nesten fire år. Opprørere har bodd øst i Aleppo. Men der bor det også vanlige folk. De slipper ikke unna bomber og angrep. For regjeringen i Syria har ikke villet stanse angrepene.

De siste dagene har angrepene i øst vært forferdelige. Verdens-samfunnet FN sier at vanlige, uskyldige folk drepes. Folk skriver meldinger i sosiale medier. Der tar de farvel før de dør. Det skriver avisa VG.

Mer fra Verden

På forsiden nå