Verden

– Angrep mot julemarked var terror

Angrepet med lastebil i Berlin var terror, mener politiet. 12 mennesker ble drept.

Det er mange mennesker på julemarkedene i Berlin i Tyskland. Hit reiser turister og de som bor i byen. Der opplever de julestemningen. Men mandag kveld kjørte en lastebil inn på markedet i stor fart.

12 mennesker ble drept og 48 mennesker er skadd. Flere av dem er alvorlig skadd. Politiet mener det er et terror-angrep.

– Lastebilen ble kjørt inn i folkemengden på julemarkedet på Breitscheidplatz med vilje. Det mener våre etterforskere. Det skriver politiet på nettsamfunnet Twitter tirsdag morgen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er et firma fra Polen som eier lastebilen. De sier at lastebilen var på vei fra Italia til Polen. Men noen har tatt bilen med makt underveis, skriver kanalen NRK. En mann er arrestert. Politiet mener mannen kjørte lastebilen. Han er fra Afghanistan eller Pakistan.

Mannen som er arrestert kom til Tyskland som asylsøker. Det forteller tyske medier, skriver avisa VG. Mannen skal ha kommet til Tyskland i februar i år. Politiet vet ennå ikke hvem mannen er.

En annen mann ble funnet død i lastebilen. Det er en mann fra Polen. Han skal ikke ha kjørt lastebilen under angrepet på julemarkedet. Det forteller politiet, ifølge VG.

Ingen nordmenn er skadd i angrepet. Det forteller Utenriksdepartementet til NTB.

LES OGSÅ: Angrep julemarked i Berlin

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå