Verden

Leter etter ukjent terrorist

Politiet jakter på den som kjørte lastebilen inn på julemarkedet i Berlin. Mannen de arresterte først er sluppet fri.

Hvem drepte 12 mennesker med lastebil i Berlin? Fortsatt leter politiet etter terroristen. 48 mennesker ble også skadd i angrepet. En lastebil ble med vilje kjørt inn blant folk på julemarkedet. Det skjedde mandag på Breitscheidsplatz.

Politiet pågrep først en mann fra Pakistan. Men han er sluppet fri. Politiet tror ikke lenger at han hadde noe med angrepet å gjøre.

Terror-gruppa Den islamske staten (IS) har tatt ansvar for angrepet. De sier en fra dem gjorde det.

Men IS sier ikke hvem denne personen skal være. Nå er alle bekymret for at en kriminell går fri.

– Den som har gjort det, kan være på frifot, sier Thomas de Maizière til kringkasteren ZDF. Han er statsråd i Tyskland. Også Berlins politisjef Klaus Kandt er bekymret.

24 av de skadde er fortsatt på sykehus. 14 av dem er livstruende skadd. Det sier de Maizière. Politiet tror lastebilen rakk å kjøre 50 til 80 meter. Så stoppet den.

14. juli i år var det et lignende angrep. Det skjedde i den franske byen Nice. 86 personer ble drept i dette angrepet. En lastebil ble kjørt inn blant folk som gikk langs stranda.

Motivet til mandagens angrep er ikke kjent. De Maizière sier etterforskerne jobber med flere spor.

– Ingen vil hvile før de som har gjort det er tatt, sier han til TV-kanalen ARD.

Politiet er sikre på at det er et terrorangrep. Lastebilen var fra Polen. Den vanlige sjåføren ble funnet drept i bilen. Men det var ikke han som kjørte. Sjåføren var både var knivstukket og skutt. Det finnes tegn på at han har forsøkt å stanse den som tok fra ham lastebilen mens de kjørte.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå