Verden

Video viser mulig terrorist

En video av en mann kan vise terroristen i Istanbul. 39 mennesker ble drept på en nattklubb nyttårsaften.

Tyrkiske medier viser en selfie-video. Videoen er av en mann. Han filmer seg selv på Taksim-plassen i Istanbul. Mediene skriver at dette er mannen som angrep nattklubben Reina. Det skjedde i Istanbul i Tyrkia nyttårsaften.

Det er ikke bekreftet at mannen er terroristen. Det er også ukjent om opptaket ble gjort før eller etter angrepet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Terrorist-gruppa IS sier de angrep nattklubben. Angriperen ble ikke tatt. Politiet har heller ikke sagt hvem de mistenker. Men flere meldinger sier at han kom fra et land i sentralasia.

Avisen Haberturk skriver at han kom kom fra Kina med kone og barn. Andre tyrkiske medier skriver at han er fra Kirgisistan eller Usbekistan.

Eksperter mener angriperen må ha fått militær trening. Det er fordi han virket som profesjonell, skriver avisen Hurriyet.

– Angriperen var besluttsom, nøyaktig, praktisk, kaldblodig, en ekspert, sier Abdullah Agar. Han er ekspert på anti-terror.

Angriperen tok drosje fra Zeytinburnu i Istanbul. Han dro til Ortaköy. Det er der nattklubben ligger. Det var tett trafikk. Derfor gikk han de siste minuttene fram til nattklubben. Der skjøt han klubbens vakter før han gikk inn i bygningen. På nattklubben skjøt han 180 skudd. 39 mennesker døde. Mange er skadd.

Etter angrepet skiftet han klær og forsvant i skjul. Turen gikk videre med drosje i Kurucesme.

Tyrkisk politi prøver å finne angriperen. De forsøker også å finne ut hvem som hjalp ham. Da kan de hindre nye angrep. 12 personer er tatt i saken til nå, ifølge den britiske kanalen BBC.

Visestatsminister Numan Kurtulmus sier at politiet har fingeravtrykk fra mannen.

Mer fra Verden

På forsiden nå