Verden

22 drept av bombe i Manchester

En bombe eksploderte på en konsert for barn og ungdom. Minst 22 personer er drept og 59 er skadet.

Tusenvis av barn og ungdom var på konsert i Manchester i Storbritannia. Da konserten var ferdig hørtes et høyt smell. Det var en bombe som eksploderte. Minst 22 personer døde. 59 er kjørt til sykehus. Flere av de drepte er barn, skriver kanalen NRK.

– Vi kunne kjenne eksplosjonen i brystet. Den var svært kraftig. Det var kaotisk. Alle løp og skrek og forsøkte å komme seg vekk fra området, sier Catherine MacFarlane til nyhetsbyrået Reuters. Hun var på konserten.

Britisk politi tror det var terror. En enslig person skal ha sprengt bomben, sier de. Mannen ble selv drept.

– Vi behandler dette nå som terror til vi vet mer, sa Ian Hopkins natt til tirsdag. Han er sjef for politiet i Manchester.

De samarbeider med politiet for hele Storbritannia og med spesialpoliti for sikkerhet.

Bomben eksploderte på Manchester Arena. Det er Europas nest største arena, ifølge NRK. Den har plass til 21.000 mennesker, skriver avisa Dagbladet.

Mandags kveld var det konsert med artisten Areana Grande. Hun er populær blant barn og unge. Mange foreldre stod utenfor arenaen og ventet på barna sine. Så smalt det.

Bomben eksploderte utenfor selve konsertsalen. Dette området er åpent for alle. Ting lå strødd overalt etter eksplosjonen. Klær, mobiltelefoner, glass. Også folk lå på bakken. Det forteller folk som var på arenaen. Hele bygge ristet, sier noen. Politiet har ikke helt oversikt over hva som har skjedd. De vil si mer i løpet av tirsdagen.

Flere gater i Manchester er sperret.

Storbritannia har valg om få uker. Det blir nå en pause i valgkampen. Det sier flere av lederne for partiene i landet.

– En forferdelig hendelse i Manchester. Mine tanker er med alle dem som er rammet. Og våre flinke nødetater, skriver Jeremy Corbyn på nettstedet Twitter. Han er leder for partiet Labour.

Det er partiet til statsminister Theresa May. Hun kaller inn til et krisemøte i boligen hennes. Der skal hun og andre diskutere hva de skal gjøre.

– Vi jobber med å få full oversikt. Alle våre tanker går til ofrene og familiene, sier May i en pressemelding natt til tirsdag.

Mer fra Verden

På forsiden nå