Verden

Fikk med seg barn i trygghet

Mange på konserten i Manchester Arena var barn. En kvinne fikk samlet minst 50 barn på et hotell i nærheten.

– Del videre om du hadde barn på konserten. Vi har tatt med så mange barn som vi kan til Holiday Inn. Vi vil sørge for å gjøre dem trygge og være sammen med dem. Det skrev Paula Robinson på nettsamfunnet Twitter. Hun ba folk ringe til hotellet.

Kvinnen var en av mange som forsøkte å hjelpe etter bombe-angrepet i Manchester i Storbritannia, ifølge avisa Daily Mail.

Overalt i området tok folk andre med seg hjem. De skrev #roomformanchester på sosiale medier. Slik kunne folk ta kontakt for et sted å sove, en tekopp eller hjelp til å komme seg hjem. Det skriver den britiske avisa The Guardian. Taxisjåfører kjørte folk gratis.

Nettsamfunnet Facebook skrudde også på en sikkerhetssjekk. Der kan folk melde fra at de er trygge.

Både Facebook og Twitter brukes av folk som ikke finner sine kjære. De legger ut bilder og navn på folk som var på konserten, men som de ikke får kontakt med. Foreldre savner sine barn. Noen etterlyser venner. Artisten Ariana Grande har mange unge fans. Dermed var mange barn, ungdommer og foreldre på konserten.

De døde og skadde er sendt til seks ulike sykehus, ifølge NRK. Dermed tar det også lang tid før det er oversikt over hvor folk er.

Mer fra Verden

På forsiden nå