Verden
Bildet viser Donald Trump på kontoret sitt i Det hvite hus.

USA kan bryte Paris-avtalen torsdag

Alle land i verden ville være med og redde planeten. Nå kan verdens mektigste land droppe klimaavtalen fra Paris.

Verdens land ble enige om en avtale om klima. Det var i desember 2015. Bare to av verdens nesten 200 land sa nei til klimaavtalen. Det ene landet er Syria. Der er det brutal borgerkrig. Landets myndigheter hatt nok med det. Det andre landet er Nicaragua. Landet mener avtalen ikke er streng nok.

Nå kan USA blir det tredje landet. Nettavisen Axios skriver at president Donald Trump og USA kommer til å bryte ut av avtalen. De har snakket med folk som jobber med Trump.

Natt til torsdag skrev presidenten at: «Jeg skal fortelle hva jeg har bestemt om Paris-avtalen torsdag. Gjør USA stort igjen!» Det skrev han på  nettstedet Twitter.

Det siste er et slagord fra valgkampen. Da lovet Trump også at han skulle trekke landet ut av avtalen. Han er uenig med et stort flertall av amerikanere, forskere og verdens land og folk.

Kina slipper ut mest klimagasser i verden. USA slipper ut nest mest. Da de ble med i avtalen ble også mange andre land med. Det er dyrt å kutte utslipp. Flere land ville bare gjøre det om alle andre også lovet å gjøre det. Nå er det ikke sikkert om andre land vil holde avtalen.

Mer fra Verden

På forsiden nå