Verden

Historien om O.J. Simpson

Få fanger er så berømte som O.J. Simpson. Snart slipper han ut av fengsel.

O.J. Simpson ble dømt til 33 års fengsel i 2008. Han var blant annet tiltalt for ran. Men historien hans startet lenge før det.

I oktober slipper han ut av fengsel på prøve. Det ble bestemt torsdag kveld norsk tid.

– Takk, takk, takk, sa Simpson. Hele verden kunne følge avgjørelsen direkte på TV.

Simpson er blitt 70 år gammel. Han var en stjerne i amerikansk fotball. Han var en helt. Simpson var også skuespiller. Etter ni år i fengsel, kunne han søke om å bli fri.

– Han vil bare leve et rolig liv med barna sine. Det skal bestevennen Tom Scotto ha sagt, ifølge avisa VG.

Livet hans har ikke vært særlig rolig til nå.

I 1994 ble han pågrepet av politiet i USA. De hadde jaktet på ham i bil. Han ble tiltalt for å ha drept ekskona Nicole og kjæresten hennes. De ble funnet i hennes hjem i Los Angeles.

Rettssaken varte i 133 dager. Mye tydet på at han var skyldig. Det fantes gode beviser. Men advokatene hans var dyktige. De fikk saken til å handle om rasisme. Simpson ble funnet ikke skyldig i drapene.

I 2007 ble han pågrepet igjen. Han ble anklaget for ran med våpen. Han og fem andre stormet inn på et hotellrom. Det skjedde i Las Vegas. Der skulle de hente noen ting fra karrieren til Simpson. Han hevdet tingene var stjålet.

Fotballstjerna ble dømt for ranet. Han ble også dømt for kidnapping. Han har sittet i fengsel i ni år. Derfor får han slippe ut av fengsel på prøve.

Det hjelper ikke å være kjendis. En gruppe bestemmer om fanger slipper fri. De skal ikke bry seg om fangel heter O.J. Simpson.

– Det betyr ingenting, sa Steve Wolfson før avgjørelsen, ifølge NTB. Han er statsadvokat.

Familien til Ron Goldman fryktet at Simpson ville slippe ut. Goldman ble drept sammen med ekskona til Simpson i 1994.

– Jeg sliter med at han ble frikjent for drapene, sa faren Fred til kanalen ABC tidligere i år. Det skriver avisa Dagbladet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå