Verden

To nye orkaner på vei

Orkanen Irma er så vidt i gang i Karibia. Allerede er to orkaner til på vei.

Orkanen Irma er nå på vei over flere øyer i Karibia. Rett etter følger orkanen Jose. Og i Mexicogolfen er orkanen Katia på vei til å bygge seg opp.

Det tropiske ekstremværet Jose er blitt oppgradert til orkan. Det meldte det nasjonale orkansenteret (NHC) i USA onsdag.

Jose var onsdag kveld norsk tid om lag 1.675 kilometer øst for De små Antiller. Det er ei øygruppe sørøst i Karibia. Jose blåste da opptil 33 meter i sekundet. Den er foreløpig en orkan i kategorien 1.

Orkanen Irma ligger lenger vest. Den er i ferd med å dra forbi de første øyene i Karibia. Så fortsetter den videre nordvest mot Florida. Irma er en orkan i kategorien 5. Den er den kraftigste som er registrert i Atlanterhavet noensinne. Så langt er to mennesker bekreftet døde. Irma truer Puerto Rico, Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og det sørlige Florida på sin ferd.

Det tropiske uværet Katia ligger lenger sørvest, i Mexicogolfen utenfor Mexicos østkyst. Også Katia har blitt oppgradert til orkan. Den blåser også med en styrke på rundt 33 meter i sekundet.

Mer fra Verden

På forsiden nå