Verden

Noen kan ha tent på moské

En moské i Örebro i Sverige brant natt til tirsdag. Politiet sier den kan ha vært satt fyr på.

Deler av en moské ble helt ødelagt i brann Det skjedde i Örebro i Sverige natt til tirsdag. I en del av bygningen har taket rast sammen. I en annen del er det røyk- og vannskader. I resten av moskeen ser det ut til å ha gått bra. Der er det ingen store skader, sier Ulf Jacobsen til nyhetsbyrået TT. Han er vaktleder i Nerikes brannvesen.

Det har ikke kommet meldinger om at noen personer er skadd. Politiet vet så langt ikke hvordan brannen startet.

– I startet etterforsker vi dette som om noen har tent på. Det dreier seg om store verdier. Da er det riktig å bruke denne beskrivelsen. Det skal jo ikke begynne å brenne av seg selv. Og da innleder vi etterforskningen som om noen har tent på, sier Kenneth Johannesson. Han er vaktleder i Bergslagen politidistrikt.

Nødetatene fikk melding om brannen noen minutter etter klokka 02.00 natt til tirsdag. Ifølge de første meldingene dreide det seg om bilbrann. Men det var noe annet som møtte brannmannskapene da de kom fram til moskeen.

– Vi har ikke sett noen biler. Men vi fikk snart flere meldinger. Da forsto vi at det var en stor brann, sier Jacobsen.

Flere brannbiler var på stedet gjennom natten. De jobbet med å slukke flammene. Rundt klokka 06.30 var det fortsatt flammer i deler av bygningen. Men brannvesenet har håp om at deler av moskeen kan reddes.

Arbeidet med å slukke kommer til å fortsette utover dagen. Og det blir gjort tekniske undersøkelser når temperaturen etter brannen har falt, skriver avisa Expressen.

Mer fra Verden

På forsiden nå