Verden

Mørk himmel over Stockholm

Himmelen over Stockholm var tirsdag morgen mye mørkere enn vanlig. Mange lurte på hva som skjedde.

– Har solen tenkt å stå opp i dag, eller? Det skriver advokaten Sanna Bergheim på nettstedet Twitter. Hun var en av mange som så den mørke himmelen. Himmelen var uvanlig mørk flere steder i Sverige tirsdag.

Mandag opplevde folk i Storbritannia det samme. Det var orkanen Ophelia som gjorde himmelen mørk. Orkanen har de siste dagene herjet i Atlanterhavet. Den kraftige vinden førte små partikler fra skogbrannene i Spania og Portugal nordover.

– Vi tror at dette er akkurat det som skjedde i Storbritannia. Det er støv fra branner i Spania og Portugal som gjør himmelen mørkere. De kraftige vindene fører disse partiklene over Sverige, sier Ian Engblom til avisa Aftonbladet. Han er meteorolog ved Foreca.

I Storbritannia hadde den mørke himmelen farget som rødt, oransje og gult. Det hadde også himmelen over Sverige.

I Småland så folk en grå himmel med en helt rød sol.

– Mørket var en blanding av fargene gult og svart, og til slutt helt svart. Følelsen i luften var at orkanen skulle komme og rykke bort hus og trær. Det skriver en leser i kommentar-feltet til Aftonbladet.

Siste utgave

På forsiden nå