Verden

Stoltenberg holder planen hemmelig

Neste år har Jens Stoltenberg vært sjef for Nato i fire år. Han vil ikke si om han fortsetter.

Medlemmene i Forsvars-samarbeidet Nato bestemmer hvor lenge Jens Stoltenberg skal være generalsekretær. Det sier Stoltenberg selv.

Han ble valgt til generalsekretær i Nato i 2014. Han ble valgt for en periode på fire år.

Mandag skrev avisa Dagbladet at han trolig kommer til å fortsette ett år til, fram til 2019. Stoltenberg ville ikke svare på om det stemmer. Tirsdag møtte han norsk presse før Natos møte for forsvarsministre. Møtet er i Brussel i Belgia.

– 29 medlemsland avgjør hvor lenge jeg blir sittende som generalsekretær i Nato. Det er krevende å lede Nato. Samtidig er det en meningsfull oppgave. Vi er i en tid som byr på vanskelige sikkerhetspolitiske utfordringer. Mitt fokus er på å gjøre den jobben best mulig, sier Stoltenberg.

– Vil du fortsette hvis du blir spurt?

– Det er noe jeg må snakke med de 29 medlemslandene om, sier han.

Mer fra Verden

På forsiden nå