Verden
Bilde 1 av 4

Sterke protester mot USA i muslimske land

Tusenvis av muslimer demonstrerte fredag. De protesterte mot at USA har anerkjent Jerusalem som hovedstad i Israel.

I dag (fredag) har tusenvis av muslimer over hele verden demonstrert. Årsaken er at president Donald Trump har anerkjent Jerusalem som israelsk hovedstad. Det skaper sinne og frykt.

Trump har gjort slutt på årevis med fredsforhandlinger. Det mener den iranske ayatollaen Ahmad Khatami.

I Malaysias hovedstad Kuala Lumpur var folk sinte. Flere tusen demonstranter møtte fram foran USAs ambassade. De kalte anerkjennelsen et slag i ansiktet på alle verdens muslimer.

Rundt 5.000 malaysiere marsjerte til ambassaden etter fredagsbønnen i en moské i nærheten. De ropte slagord og viftet med bannere. På disse stod det «Hendene vekk fra Jerusalem» og «Ned med Trump».

– Det du har gjort er imot folkeretten. Muslimer kan ikke akseptere det, sa Malaysias idrettsminister.

Hundrevis av sinte palestinere støtte sammen med israelske soldater. Det skjedde etter fredagsbønnen i Hebron, Betlehem, Ramallah og Jerusalems okkuperte gamleby

Palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Gazastripen er rasende. Mange kastet steiner på soldater. De svarte med tåregass og gummikledde stålkuler.

Ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem var flere tusen mennesker samlet i protest. Også i Gaza by gikk tusener av mennesker ut i gatene etter fredagsbønnen.

Også Indonesias hovedstad Jakarta protesterte folk. Flere hundre demonstranter samlet seg foran USAs ambassade med plakater mot Trump. De bar også stort palestinsk flagg,

I Pakistan var det store demonstrasjoner i flere byer. I hovedstaden Islamabad brant demonstrantene amerikanske og israelske flagg.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå