Verden
Bildet viser Prins Harry av Storbritannia og USAs tidligere president Barack Obama.

Prins Harry intervjuet Obama

Tidligere president Barack Obama snakket om livet etter jobben.

Den britiske prinsen fikk en spesiell jobb 27. desember. Prins Harry var gjeste-programleder for kanalen BBC. Han intervjuet USAs tidligere president Barack Obama.

Det første prinsen lurte på, var hvordan livet er etter president-jobben.

– Hva er annerledes om morgenen, spurte prins Harry,

– Jeg våkner senere, sa Obama og lo.

– Det er deilig å få kontrollere dagen sin selv. Det kan du bare ikke når du er president. Nå kan jeg bestemme selv hvordan jeg vil bruke tiden min, sa Obama.

Han understreket at han er opptatt av politikken sin fortsatt. Obama nevnte utdannelse og miljø som viktige saker.

– Hva savner du mest? spurte prinsen.

– Jeg savner teamet mitt. Å ha folk rundt meg som er smarte og fokuserte, som jeg kan stole på. Og jeg savner arbeidet fordi det var spennende og viktig, sa Obama.

Prinsen og Obama snakket ikke om etterfølgeren Donald Trump direkte. Men de snakket om å bruke internett som president. Trump er kjent for å bruke det sosiale mediet Twitter mye.

– Ledere må forsøke å gjøre internett til et sted der alle kan møtes. En fare med internett er at folk kan ha helt ulike virkeligheter. Du kan lulle deg inn i informasjon som bare understreker dine egne fordommer, sa Obama.

Prins Harry gifter seg med Meghan Markle fra USA neste år. Men han vet ikke om Barack Obama blir invitert i bryllupet. Det sa han i et intervju etter radioprogrammet, ifølge avisa New York Post.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå