Verden

Nå skal han forklare seg

Journalisten Kim Wall ble drept i ubåten til Peter Madsen. Nå starter rettssaken.

Torsdag formiddag møter Peter Madsen i retten. Han er tiltalt for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall. Drapet skjedde om bord i ubåten hans 10. august i fjor. Rettssaken skjer i København i Danmark.

47 år gamle Madsen er kjent som oppfinner og kaptein. Han er tiltalt for både overlagt drap, skjending av lik og grove seksuelle overgrep. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Walls familie vil følge rettssaken. Det kommer også mange pressefolk til å gjøre.

Rettssaken vil kanskje forklare mer om hva som skjedde om bord i ubåten. Wall ble med i ubåten for å lage en reportasje om oppfinneren. Dagen etter sank ubåten. Mens Madsen ble reddet opp i en annen båt, var Wall sporløst borte.

Senere ble kroppsdelene hennes funnet i sjøen utenfor København. Det tok flere måneder før alle delene var funnet. Kroppen var delt i biter.

Det er fortsatt uklart akkurat hva hun døde av. Politiet vet heller ikke hvorfor Madsen drepte Wall. Men de mener at han hadde fantasert om et slikt drap.

Madsen sier at Wall døde i en ulykke. Han fikk panikk, delte opp liket og kastet delene over bord. Han nekter for å hatt noe seksuell omgang med journalisten.

Rettssaken foregår fram til 25. april. Trolig vil aktor be om livsvarig fengsel for Madsen. I Danmark betyr det omtrent 16 år i fengsel.

Siste utgave

På forsiden nå