Verden
Bildet viser palestinske demonstranter som frakter bort en skadd person. Minst 25 personer er drept hittil mandag. De demonstrerer mot at USAs ambassade flyttes til Jerusalem.

Minst 25 palestinere drept

Israelske soldater har drept minst 25 palestinske demonstranter. Det skjedde få timer før åpningen av USAs nye ambassade.

Israelske soldater begynte å skyte mot palestinske demonstranter mandag. Demonstrantene var inne på Gazastripen i de palestinske områdene. Det skjedde få timer før USAs nye ambassade i Jerusalem skulle åpne.

25 palestinere er skutt og drept. Blant de drepte er en gutt på 14 år. Det sier helsearbeidere på Gazastripen. I tillegg skal over 500 være skadd. Mange av dem ble truffet av kuler som ble skutt flere hundre meter unna.

Siden slutten av mars har palestinere på Gazastripen demonstrert. Det har de gjort hver uke. De protesterer mot at Israel har tatt over områdene deres. Og mot at USA har bestemt seg for å flytte sin ambassade fra Tel-Aviv. Den nye ambassaden deres åpner mandag i byen Jerusalem.

På forhånd var det ventet bråk og protester. Flere fryktet at palestinere kom til å bli drept.

Siden demonstrasjonene begynte i mars, er minst 79 palestinere drept. Over 2.000 personer er skadd. Blant de drepte er det flere barn og to presse-fotografer.

Flere tusen strømmet mandag mot grensa til Israel. De ville demonstrere ved grensa. Der har Israel laget en flere hundre meter bred sikkerhets-sone. Den er på palestinsk side av grensa.

Noen av demonstrantene tente fyr på bildekk. De ville lage røyk slik at det skulle bli vanskeligere for israelske soldater å treffe dem. Flere kastet også stein. Noen skjøt med sprettert mot grensa.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå