Verden
Bildet er tatt fra lufta og viser bakken under. Det viser Nord-Kores sted for å teste atomvåpen.

Nord-Korea ødelegger anlegg for atomvåpen

Stedet for alle testene av atomvåpen blir ødelagt. Det viser bilder tatt fra lufta.

Nord-Korea holder på å ødelegge et sted for atomvåpen. Det er stedet der landet har testet alle sine atomvåpen, skriver avisa The Telegraph. Nord-Korea har utført seks tester med atomvåpen.

Bilder tatt av satellitter viser hva som skjer. Mange bygg er tatt fra hverandre. Jernbaner er fjernet. Bildene er lagt ut av nettstedet 38th North.

Dermed gjør Nord-Korea som de lovet. De sa de ville ødelegge stedet for testing av atomvåpen. Det skjedde da leder Kim Jong-un møtte andre verdensledere for å snakke om fred. Han møtte Sør-Koreas og Kinas ledere. 12. juni møter Kim Jong-un USAs president Donald Trump.

Anlegget for å teste atomvåpen skal stenges helt mellom 23. og 25. mai. Da får journalister invitasjon til å komme og se på.

Noen er fortsatt skeptisk til Nord-Korea. De sier stedet for testene allerede var delvis ødelagt. Atomvåpen er for verdifullt for landet, mener ekspert.

– De lager kanskje avtaler om fred og gir opp noe atomvåpen. Men jeg tror ikke de gir opp alt. Atomvåpen er deres viktigste brikke for forhandling, sier Brendan Thomas-Noone til den australske kanalen 9News. Thomas-Noone jobber med USA-studier på University of Sydney.

Mer fra Verden

På forsiden nå