Verden
Bilde 1 av 3

Graver seg fram til de døde

Utbruddet ved vulkanen Fuego har krevd mange liv. 73 mennesker er døde og nesten 200 savnet.

Varm aske og lava spredde seg raskt søndag morgen. I landsbyer nær vulkanen Fuego i Guatemala prøvde folk å redde seg selv og sine. 73 personer er funnet døde til nå. Mange av disse er barn. I tillegg er 192 mennesker meldt savnet, sier myndighetene.

Sergio Cabañas er sjef for katastrofe-myndighetene i landet

– Vi har nå gjort en opptelling av navn i byer der folk har blitt meldt savnet. Vi har kommet til så mange, sier Cabañas.

Tirsdag kveld måtte folk igjen flykte fra områdene rundt vulkanen. Årsaken var mer aktivitet i vulkanen. Det kom en ny sprekk. Det strømmet vulkansk materiale ut av sprekken.

Politi og redningsarbeidere leter fortsatt i ruinene. Bilder viser hvordan de graver seg gjennom lag på lag med aske. De finner flere og flere døde. Men det er vanskelig å bestemme hvem de døde er. Asken og lavaen har ødelagt mange kropper.

Mange av de døde er barn. Tirsdag ettermiddag døde en liten gutt etter å ha blitt sendt til sykehus i USA. Han hadde store skader.

Vulkanen Guego ligger 44 kilometer vest for Guatemala by. Det er en av de mest aktive i Mellom-Amerika. Jimmy Morales er president i landet. Mandag sa han at de skulle sørge i tre dager over de døde.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå