Verden

Angela Merkels vanskelige jobb

Tyskland tar imot 11.000 asylsøkere i måneden. Snart kan de bli avvist, om ikke statsminister Angela Merkel finner en løsning raskt.

Italia og Malta nektet å ta imot skip med flyktninger. I Frankrike fjernet politiet leirer med hundrevis av migranter fra Afrika og Asia.

I Tyskland tar de imot 11.000 asylsøkere i måneden. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Nå har statsminister Angela Merkel dårlig tid. Om to uker vil Tyskland avvise migranter og flyktninger ved grensa.

Horst Seehofer er innenriksminister i Tyskland. Han vil beskytte landet. Derfor krever han at Merkel finner en løsning for de mange asylsøkerne. Løsningen skal gjelde for Den europeiske union (EU), som Tyskland er en viktig del av.

Hvis ikke, kommer Tyskland til å stoppe flyktninger og migranter. Det melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Angela Merkel er en mektig politiker både i EU og i Tyskland. Merkel og Seehofer kommer fra forskjellige tyske partier. De to er uenige om asyl-politikken.

Seehofer jobber for at færre flyktninger og migranter skal komme til Europa. Han vil jobbe sammen med Østerrike og Italia.

Merkel åpnet Tyskland for flyktninger i 2015. På den tiden kom det svært mange flyktninger til Europa. Seehofer kritiserte henne, men de klarte å samarbeide igjen. Nå er de i regjering sammen.

President Donald Trump i USA har oppdaget konflikten.

– Folk i Tyskland vender seg mot ledere sine. Det ble sluppet inn for mange innvandrere i Europa. Stor feil, skrev Trump på nettsamfunnet Twitter. Han vil ikke at USA skal bli som Europa.

Merkel ønsker ikke at Tyskland lager sine egne regler. EU må stå sammen, mener hun.

Det er toppmøte i EU i slutten av juni. Asyl-politikken til EU blir trolig et viktig tema.

EU er i endring. Storbritannia er på vei ut av unionen. Hva skal til for å samle EU igjen?

Angela Merkel og Emmanuel Macron forsøker å bli enige. Macron er president i Frankrike. De to møttes tirsdag for å snakke.

Siste utgave

På forsiden nå