Verden
Bildet viser presidenten i Tanzania.

Mandag starter Tanzania å arrestere homofile

– Jeg vil heller at andre land blir sinte, enn at Gud fordømmer oss, sier guvernør Paul Makonda til avisa The Financial Times.

Forrige uke ble det kjent at guvernøren i Tanzania sin største by skal jakte på homofile. Guverøren heter Paul Makonda. Årsaken til at han vil jakte på dem, er religion.

– Jeg vil heller at andre land blir sinte på oss, enn at Gud fordømmer oss, sier Makonda til avisa The Financial Times.

I dag (mandag) har han startet jakten. Guvenøren sier han har fått 5.000 tips og hundre navn. Det skriver avisa The Guardian.

Det er ikke bare folk med kjærester av samme kjønn som er redde. Det er familiene deres også. De vet ikke hva myndighetene kan finne på å gjøre med dem.

– De setter deg i fengsel og sier at her kan du bare ha analsex med dem, sier en aktivist til The Guardian. Vennene hans ble arrestert forrige uke.

Det å være homofil er ikke lov i Tanzania. Det er gamle lover som henger igjen fra tiden da britene styrte. Om du blir tatt for å ha samleie med menn, kan du få 30 år i fengsel.

I 2015 fikk landet en ny president. Han heter John Magufuli. Han lovet å rydde opp i ulovlig betaling mot tjenester eller fordeler. Magufuli har tidligere fordømt homofile. Han har stengt flere mottak for pasienter med sykdommen hiv. Homofile er ekstra utsatt for å få sykdommen. Tanzania har tidligere fått flere millioner kroner i bistand fra Norge. Det skriver avisa Aftenposten.

– Jeg håper Tanzania må svare for dette internasjonalt, sier Tale Hungnes til avisa. Hun jobber i Amnesty International Norge.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå