Verden

Krise skremmer bort turistene

Mange turister kommer vanligvis til Sri Lanka nå. I år har flere ombestemt seg på grunn av den politiske uroen.

Det er politisk krise på Sri Lanka. Folk er rasende. Flere hundre tusen mennesker har demonstrert.

– Skam, skam, skam, står det på plakater.

Uroen startet etter at statsminister Ranil Wickremesinghe og regjeringen måtte slutte.

Dette bestemte president Maithripala Sirisena. Han ga jobben som statsminister til en tidligere president i stedet.

Dette har gjort folk og andre politikere sinte. Den nye statsministeren Mahinda Rajapaksa er heller ikke like populær blant alle.

– Presidenten gir makta tilbake til mannen som var stygg med oss, sier Sandhya Eknaligoda. Det skriver avisa The New York Times.

Eknaligoda er kona til en journalist. Han forsvant for åtte år siden. Journalisten var kritisk til Rajapaksa da han var president.

Rajapaksa har blitt anklaget for å bryte menneske-rettigheter. Han er også anklaget for å drive med økonomiske ulovligheter, ifølge kanalen NRK.

Nå må landet betale prisen for all uroen. Turistene tør ikke komme. De avbestiller hotellrom og endrer ferien sin, skriver nyhetsbyrået NTB.

Turistene er viktige for Sri Lanka. Nå starter sesongen for fullt. Flere enn 2,4 millioner utlendinger besøkte landet i fjor.

Myndighetene trodde at de kom til å tjene mer på turistene i år. Flere land ber i stedet folkene sine om å være forsiktige på Sri Lanka. De bes om å unngå demonstrasjoner.

Mandag startet bråket igjen. Tusenvis demonstrerte i hovedstaden Colombo.

Wickremesinghe hevder at han fortsatt er landets lovlige statsminister. Han nekter å forlate det offisielle hjemmet sitt, ifølge NTB.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå