Verden
Bildet viser en gate i Port-au-prince i Haiti. Folk står bak en stengsel laget av bildekk. Folk krever at presidenten slutter.

Demonstrerer mot presidenten i Haiti

Folk i Haiti er sinte på regjeringen. Onsdag skal seks personer ha dødd etter å ha blitt påkjørt av en regjeringsbil.

Onsdag var skoler, banker, butikker og bygningene til regjeringen stengt. Slik var det flere steder i Haiti. For fjerde dag på rad protesterte folk mot president Jovenel Moïse.

Haitiere krever at Moïse slutter. Årsaken er at han ikke har fått etterforsket anklagene mot Petrocaribe. Det er et energiselskap fra Venezuela. Selskapet er anklaget for korrupsjon. Det betyr å motta eller gi penger eller andre ting ulovlig i bytte mot noe.

I hovedstaden Port-au-Prince onsdag kjørte en bil fra regjeringen inn i en gruppe mennesker. Bilen «mistet et av sine hjul», hevder Michel-Ange Louis-Jeune. Han er talsmann i politiet.

Han kunne ikke bekrefte hvor mange som døde. Men nyhetsbyrået AP hadde en journalist på stedet. Journalisten telte seks døde personer, to kvinner og fire menn. I tillegg er ti personer blitt drept i løpet av de siste dagene. Minst en av dem skal være en politimann.

Moïse har sagt lite under opptøyene. Men onsdag kveld holdt han en kort tale. Der snakket han om at folk har rett til å demonstrere. Men han nektet å slutte.

– Folket har valgt meg som president i frie og rettferdige valg. Opposisjonen må vente til neste valg for å komme til makten, sa han. Han sa ingenting om anklagene om korrupsjon.

Presidenten sa at han vil sende varme tanker til alle ofrene. «Spesielt» til politimennene som har mistet livet.

Mer fra Verden

På forsiden nå