Verden

– Danmarks asylpolitikk er ond

Carsten Jensen er kritisk til dansk asylpolitikk. Han mener Norge ikke må gjøre som Danmark.

Carsten Jensen er en dansk forfatter. Han har skrevet en bok om flyktninger og asylpolitikk i Danmark. Den heter «Hodesprengere».

I februar vedtok det danske Folketinget nye regler for innvandring. Folketinget er det samme som Stortinget i Norge. Reglene skal gjøre at færre flyktninger blir i Danmark.

En av reglene er at flyktninger bare skal få midlertidig opphold. De skal sendes tilbake når det regnes som trygt.

Jensen er kritisk til dansk asylpolitikk. Han har snakket med flere innvandrere.

– Innvandrere vet at de når som helst kan bli sendt ut. Da mister de motivasjonen, sier Jensen til nyhetsbyrået NTB. Dette vil gjøre at integreringen blir dårligere, mener forfatteren.

Målet med politikken er å gjøre det så vanskelig som mulig å være flyktning, sier forfatteren.

Inger Støjberg er medlem i partiet Venstre i Danmark. Hun er innvandringsminister. Jensen liker ikke politikken til Støjberg.

Støjberg er ikke enig med Jensen.

– Vi gikk til valg for å bremse innvandringen til Danmark. Det har vi lyktes med, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Torsdag besøker Sylvi Listhaug København i Danmark. Listhaug er nestleder i Fremskrittspartiet (Frp). Hun skal hente inspirasjon til partiets nye innvandrings-politikk.

Listhaug skal besøke bydelen Mjølnerparken i København. Der har 90 prosent av beboerne innvandrer-bakgrunn. Bydelen sliter med kriminalitet. Mange mennesker har ikke jobb.

– Danmarks innvandrings-politikk er ond. Det eneste Norge kan lære er hvordan et land behandler mennesker dårlig, sier Jensen.

Siste utgave

På forsiden nå