Verden
Bildet viser nordmannen Frode Berg i rettssalen.

Dømt til 14 års fengsel

Frode Berg er dømt til 14 års fengsel for spionasje.

Tirsdag ble Frode Berg dømt til fengsel i 14 år. Dommen kom tirsdag.

Berg kommer ikke til å anke dommen. Det opplyser den russiske advokaten Ilja Novikov. Det skriver kanalen NRK.

Berg er dømt for spionasje i Russland.

Før dommen trodde Frode Bergs forsvarer Brynjulf Risnes at dommen ville bli mildere.

– Det er ikke usannsynlig at det kan bli en litt mildere dom. Men det er ikke godt å si, uttalte Risnes nylig til nyhetsbyrået NTB.

Saken mot Frode Berg startet 2. april i byretten i Moskva. Først ble nordmannen fengslet i 6 måneder til. Så var det en dag med beviser. Til slutt fikk aktoratet og forsvarerne fortelle hva de mente. Domstolen fikk en knapp uke på seg til å skrive dommen.

Berg og hans hjelpere håper det foregår forhandlinger mellom norske og russiske myndigheter.

Øystein Hansen er leder for Frode Bergs støttegruppe. Han tror mye har skjedd allerede.

– Når Erna Solberg sier at de skal gjøre det beste for Frode Berg. Da regner jeg med at hun har sine ord i behold, sa han mandag til NTB.

Statsminister Erna Solberg besøkte nylig Russland. Da hadde hun et møte med president Vladimir Putin. Norsk presse stilte spørsmål om Berg- saken. Putin sa til pressen at det måtte være en dom før noe kunne skje.

Frode Berg ble pågrepet i Russland 5. desember 2017. Da hadde han dokumenter og ekstra penger på seg. Russiske myndigheter mener at han spionerte for Norge. Siden har han sittet i Lefortovo-fengselet i Moskva. Berg har sagt at han ikke er skyldig i spionasje. Men han innrømmer å ha hatt kontakt med norsk etterretning før han dro til Russland.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå