Verden

Ber om 10 års fengsel for mulla Krekar

Aktor mener mulla Krekar må dømmes til 10 års fengsel. Det skriver italienske medier.

Najmuddin Faraj Ahmad er kjent som mulla Krekar. Han er tiltalt i en rettssak i Italia. Aktor mener han bør dømmes til 10 års fengsel, ifølge den italienske kanalen RAI. Krekar ble pågrepet 12. november 2015. Samtidig ble flere andre menn i Europa pågrepet. Det var i en aksjon som italiensk politi satt i gang.

Italienske myndigheter hevder Krekar leder et terror-nettverk. Nettverket heter Rawti Shax og skal ha vært knyttet til terrorgruppa IS. Italiensk politi mener Krekar var lederen for 16 andre personer. Disse var kurdiske irakere og kosovoalbanere. Alle sammen ble pågrepet under aksjonen, melder kanalen NRK.

Rettssaken skulle egentlig starte i Bolzano i Italia 13. mars 2017. Men den har blitt utsatt flere ganger.

Mulla Krekar skal etter planen få dommen mandag ettermiddag, ifølge RAI.

Mer fra Verden

På forsiden nå