Verden
Bildet viser folk som leter i ruinene av et hus. Mange hus raste sammen i et jordskjelv i Pakistan tirsdag. Minst 32 personer er døde.

Mange døde i jordskjelv i Pakistan

Minst 32 mennesker er døde. Flere hundre er kritisk skadd. Tirsdag var det et kraftig jordskjelv nordøst i Pakistan.

Tirsdag rystet et jordskjelv den pakistanske delen av Kashmir. Nå forsøker redningsfolk å ta seg fram til områdene som er mest ødelagt. De vil lete gjennom bygninger som har rast sammen. Men det er kraftig regn i området. Veier og bruer er ødelagt.

Bare i distriktet Mirpur er det meldt om 30 døde. Minst to andre døde i Punjab-provinsen. Det sier talsmenn for politiet og rednings-mannskapene.

Over 450 mennesker er innlagt på sykehuset i Mirpur. De har skader etter skjelvet. Rundt 150 av dem er kritisk skadd. Det sier Saeedur Rehman. Han er talsmann for redningstjenesten i området.

Jordskjelvet hadde sitt senter rundt 20 kilometer nord for Jhelum. Det ligger i Punjab-provinsen. Skjelvet hadde en styrke på 5,8. Det melder pakistanske myndigheter.

Senteret var bare 10 kilometer under jordoverflaten. Det gjorde at mer ble ødelagt enn det ville blitt med et dypere skjelv. Mange bygninger raste sammen. Flere ofre kan ligge i ruinene.

Mer fra Verden

På forsiden nå