Verden
Bildet viser utbrente togvogner etter at et tog i Pakistan tok fyr. Det skjedde da en person laget frokost om bord. Minst 65 personer er døde.

Over 70 døde i togbrann

Minst 71 personer er døde i en togbrann i Pakistan. Over 40 er skadd.

Et tog i Pakistan tok fyr. Det skjedde da en passasjer brukte en gassovn i toget til å lage frokost om bord. Det sier politibetjent Ameer Taimur Khan. Toget var på vei fra havnebyen Karachi sør til Rawalpindi i nord.

Mange mennesker ble innesperret i de brennende togvognene. Minst 71 personer er døde.

Frykten er at tallet på døde vil bli høyere. Over 40 mennesker ble skadd. Flere av dem kritisk. De overlevende er sendt til ulike sykehus.

TV-bilder fra stedet viser flammer ut av togvognene. En kan høre folk som skriker. Det tok neste 20 minutter fra det begynte å brenne til toget stoppet. Det sier overlevende. Flere ble skadd da de hoppet av det brennende toget. Det sier en tjenestemann.

Torsdag morgen lette redningsfolk gjennom det utbrente vraket av toget. De forsøkte å hjelpe de skadde og lete etter flere ofre.

Et annet tog ble sendt til stedet. Det skulle kjøre overlevende til byen Rawalpindi. Det sier myndighetene.

Togulykker er vanlig i Pakistan. Jernbanen har blitt for dårlig tatt vare på. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

I juli døde minst 23 mennesker i en togulykke. Det skjedde i samme distrikt. Da kjørte et passasjertog fra Lahore inn i et godstog. Det hadde stanset ved en overgang.

Mer fra Verden

På forsiden nå