Verden
Bildet viser som og redningsmannskaper ved stedet der et fly styrtet. Ulykken skjedde i Goma i Kongo. Flyet fra selskapet Busy Bee krasjet inn i to hus. Minst 29 personer døde.

Fly styrtet i hus - 29 døde

Et fly styrtet like etter at det hadde tatt av i Kongo søndag. Minst 29 personer døde.

Minst 29 personer døde i Kongo søndag. Det skjedde da et passasjerfly styrtet like etter at det hadde tatt av. Flyet krasjet i to boliger i storbyen Goma.

Det var 17 passasjerer og to som var på jobb om bord i flyet. Det melder flyselskapet Busy Bee. Men flyet traff mange på bakken.

Natt til mandag var minst 29 personer døde. Et fly av typen Dornier styrtet. Flyet var på vei til byen Beni, ifølge Heritier Said Mamadou. Personen jobber i selskapet. Så styrtet flyet i to hus i et område hvor mange mennesker bor.

Piloten skal ha gjort en feil ved avgang. Det sier Carly Nzanzu Kasivita. Det er guvernøren i Nord-Kivu.

Bare én av personene om bort overlevde. Personen ble sendt til sykehus med 16 andre skadde. De var på bakken da flyet styrtet. Det sier de regionale myndighetene i Nord-Kivu.

– Det er funnet 29 døde i restene etter flyet, melder de.

Transportminister Jacques Yuma Kipuya sa at flyet traff to boliger. Folk forsøkte å få kontroll. De kastet bøtter med vann på flammer og røyk. Det viste de første bildene fra ulykken.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå