Verden

Danmark og Polen stenger alle skoler

Danmark stenger alle skoler og barnehager. Hensikten er å minske smitten av viruset korona. Også Polen og Ukraina gjør det samme.

Alle skoler og barnehager skal stenges i to uker. Det skjer i Danmark. Der spres smitte med viruset korona svært raskt. På to dager er det blitt ti ganger så mange smittede. Onsdag var 514 personer smittet.

Polen stenger barnehager, skoler og universiteter. Det er for å bremse spredningen av koronaviruset, sier statsminister Mateusz Morawiecki.

Undervisningen blir innstilt fra torsdag og starter opp igjen 25. mars.

Statsministeren oppfordrer foreldre til å holde barna hjemme. Folk bør unngå å håndhilse på folk.

I Kiev i Ukraina stenger skolene frem til 25. mars.

Statsminister Mette Frederiksen i Danmark holdt en pressekonferanse onsdag kveld. Hun fortalte om situasjonen.

– Jeg vil oppfordre alle familier som har mulighet til det, til å holde barna hjemme. Allerede fra i morgen, sa Fredriksen.

Skoler og barnehager stenger mandag.

Alle som jobber i staten i Danmark., vil bli sendt hjem fredag. Men de som jobber i helsevesenet, med omsorg for eldre og politiet skal jobbe som vanlig. Ogpå folk som er hjemme, får lønn i disse to ukene.

– Dere har vi bruk for, sier Frederiksen.

Statsministeren sier det er viktig ikke å få panikk.

– Det skal være mulig å kjøpe varer i butikkene. De skal lages, fraktes et sted og de skal selges, sier hun. Hun sier også at det er unødvendig å hamstre.

Danske myndigheter forbyr også arrangementer for mer enn 100 personer. De anbefaler at utesteder stenger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I Norge er flere skoler stengt. Det gjelder skoler der det er smittede eller mistanke om smitte. I Oslo er alle skoler åpne, men de kan bli stengt raskt. Kommunen vurderer nå om skolene skal stenges. Det skriver kanalen NRK.

Siste utgave

På forsiden nå