Verden

Trump vil ikke ta korona-test

Donald Trump vil ikke teste seg for korona-viruset. Han tror ikke han er smittet. Men han har spist middag med flere som er det.

Donald Trump er president i USA. Forrige helg hadde han besøk fra Brasil. En av gjestene er smittet av korona-viruset. Trump mener det er unødvendig å teste seg. Det mener også Mike Pence. Han er vise-president. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Trump og Pence hadde nesten ingen kontakten med han som er syk. Da er det unødvendig å teste dem, sier Stephanie Grisham. Hun er talsperson for Det hvite hus og for presidenten.

Les mer: Nå kan du ikke reise til USA

This image posted from Fábio Wajngarten’s Instagram account shows, from left, Álvaro Garnero, Vice President Mike Pence, President Donald Trump and Wajngarten, the communications director for Brazil's President Jair Bolsonaro, posing for a photo at Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida. Wajngarten tested positive for the new coronavirus, just days after the trip, according to Bolsonaro's communications office on Thursday, March 12, 2020. (Instagram via AP)

Mannen som er smittet heter Fabio Wajngarten. Han er kommunikasjons-sjefen til for Jair Bolsonaro. Bolsonaro er president i Brasil. Wajngarten ble syk etter besøket i helgen.

Bolsonaro og Wajngarten møtte både Trump og Pence i helgen. Wajngarten la ut en bilde fra besøket. Det gjorde han på det sosiale mediet Instagram. Der står han ganske nært inntil Trump.

SMITTET: Mannen til høyre på bildet er Fabio Wajngarten. Han er korona-smittet. Donald Trump føler det er unødvendig å teste om han er smittet. Foto: Instagram via AP / NTB scanpix

Trump tar nyheten om at Wajngarten er smittet med stor ro. Trump og Bolsonaro spiste middag sammen på Mar-a-Lago. Trump sier de «ikke gjorde noe veldig uvanlig». Mar-a-Lago er et feriested som Trump eier.

Les også: Han er Brasils nye president

Bolsonaro har valgt å ta testen. Han har ingen symptomer ennå, sa sønnen. Det var på torsdag. Han skal ha virket sliten da han var på TV samme dag.  Den brasilianske presidenten har avlyst flere møter og reiser.

Fredag ettermiddag var resultatet av prøven klart. Bolsonaro er smittet. Det skriver avisen O Dia i Rio de Janeiro.

Les mer: – Brasils utenriksminister vil følge Trump

Trump avlyser også flere folkemøter og reiser. Årsaken er frykt for at han kan bidra til smitte på steder mange samles.

Bernie Sanders og Jo Biden avlyser også slike møter. De kjemper om å bli president-kandidat for Det demokratiske partiet.

Les videre: Biden nærmer seg seier

Les også: Han brukte mest på reklame av president-kandidatene

Siste utgave

På forsiden nå