Verden
Bildet viser et folketomt Moskva. Det er tatt i gatehøyde, og følger brosteinene.

100.000 kameraer følger med på folk i karantene

Russland satte opp 100.000 kameraer før korona-smitten kom. Nå følger de med på at folk gjør som de myndighetene sier.

I Moskva er 100.000 kameraer koblet sammen. Det er hovedstaden i Russland. Myndighetene bruker kameraene. De vil hindre smitte av korona-viruset. De vil at folk i karantene skal bli hjemme. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Men mange er mot kameraene.

Helse-myndighetene overvåker de som er i karantene. Mange tusen skal holde seg hjemme. Noen har vært steder med mye korona-smitte. Noen har milde symptomer på viruset.

Les også: Advarer mot Kina og Russland

Politiet i Russland har god oversikt. De har informasjon om de fleste som er i karantene. Utlendinger som bryter reglene, blir sendt ut av landet. Russere kan bli dømt til fengsel i fem år.

- Vi følger med hele tiden. Vi bruker blant annet automatisk gjenkjenning av ansikter. Det skrev Sergej Sobjanin i bloggen sin. Han er ordfører i Moskva.

Politiet sier det virker. De har fanget opp 200 personer som har brutt karantene-reglene. Det har kameraene ansvaret for. Russland sier at 438 personer er smittet av korona-viruset. Men ingen skal ha dødd av det i landet.

Myndighetene skal ha fulgt ekstra med på kinesere i Moskva. Det skriver nyhetsbyrået AP. Noen blir lurt av politiet. Det sier organisasjoner som jobber for flyktninger og migranter.

Noen er redd for at hva kameraene kan brukes til. Noen er redd for at myndighetene vi misbruke dem. De er redd de blir brukt til å følge med på politiske motstandere.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå