Verden

Folk får reise fra Wuhan

I to måneder har det vært strenge regler i Kina. Nå kan friske personer i Wuhan og Hubei-provinsen få reise ut fra området.

Kina her stengt byen Wuhan og provinsen Hubei. Folk i området har levd med strenge regler i to måneder. Nå kan folk reise fra området igjen.

Friske personer kan få reise fra Hubei alledere fra midnatt tirsdag. Mens folk i byen Wuhan får forlate byen først fra 8. april. Det sier myndighetene i Kina.

Korona-viruset begynte å spre seg i Wuhan i desember. Byen og provinsen hadde veldig strenge regler for karantene og isolasjon. Myndighetene bygget nye sykehus veldig raskt.

De siste dagene har få nye blitt smittet i området. Noen dager ingen i det hele tatt. Mange færre har også dødd av viruset i det siste. De fleste som har vært innlagt på sykehus, er nå skrevet ut.

I det siste har smitten i Kina kommet fra utlandet. Landet lager strengere regler for de som reiser inn i landet. Alle som reiser til hovedstaden Beijing, skal testes for viruset.

Alle fly til Beijing blir sendt til 12 andre flyplasser andre steder i Kina. Der blir alle reisende testet for smitte. De som er friske og uten symptomer, får reise til Beijing. Men alle som komme r fra utlandet, må to uker i karantene.

Tirsdag ble 78 nye personer i Kina bekreftet smittet. Bare ett tilfelle ble registrert i Hubei-provinsen. 74 av tilfelle skal ha kommet fra utlandet.

Mer fra Verden

På forsiden nå