Verden

Kinesere rømmer fra Hubei

Endelig får folk forlate Hubei-provinsen i Kina. Folk trenger seg på busser og tog for å komme seg vekk.

Det har vært strenge regler for folk i provinsen Hubei i Kina. Der ligger byen Wuhan, hvor utbruddet av korona-viruset startet. Wuhan er fortsatt en stengt by. Men noen veier inn til byen er åpne. Resten av provinsen letter nå på de strenge reglene. Det er etter to måneder med karantene.

Folk får lov til å reise igjen, så lenge de er friske. Mange drar nå for å se igjen familie.

På stasjonen i byen Macheng var det lange køer av folk med kofferter. Vakter styrte folkemengden. Over høyttalerne fikk folk informasjon om avganger.

– Jeg har holdt meg inne i Hubei i to måneder, sier en arbeider. Personen har tenkt seg hjem til provinsen Zhejiang lenger øst.

Men noen reiser også inn til provinsen der epidemien startet. En av dem er læreren Guo Wei. Hun kommer fra Hubei, men jobber i hovedstaden Beijing.

– Dette er min første mulighet til å komme tilbake siden dette startet. Det har vært altfor vanskelig, sier hun idet hun går av toget.

Nasjonale myndigheter stengte Hubei helt i januar. Men myndighetene har gradvis lettet på reglene. Det har skjedd etter hvert som færre nye har blitt smittet.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå