Verden
Bildet viser president Donald Trump i USA.

Korona-krisen gjør Trump populær

Viruset korona har ført til krise i hele verden. Men i USA gjør krisen at president Donald Trump blir mer populær.

Over tusen personer er død av viruset korona i USA. Fortsatt sprer smitten seg. Men den nasjonale krisen får andre følger. President Donald Trump har blitt stadig mer populær. Det viser en ny undersøkelse.

49 prosent av de spurte sier presidenten gjør en god jobb. 45 prosent synes ikke har gjør det, ifølge undersøkelsen. Gallup poll har laget den. Det er omtrent det beste resultatet Trump har fått.

Også andre undersøkelser viser det samme.

Samtidig har Trump også fått mye kritikk. Blant annet for at USA reagerte så sent. De er også kritisert for beredskapen sin. Trump har også kommet med uttalelser om Kina som mange har reagert på. Han kalte viruset for «det kinesiske viruset».

Kanalen CNN sier at folk i USA føler at de står sammen mot en felles fiende. Da er det naturlig å samle seg bak en leder. Denne lederen må gi folk håp.

Natt til torsdag bestemte politikerne i USA seg for en krisepakke. Den er på 2.000 milliarder dollar. Pakken har blitt godkjent i Senatet i USA, som er den ene delen av nasjonalforsamlingen. Så må Representantenes hus godkjenne kriseløsningen.

Også i USA er det krise i økonomien. Arbeidere og bedrifter trenger økonomisk hjelp. Årsaken er korona-krisen.

Mer fra Verden

På forsiden nå