Verden

Viruset ryster USA

Sykehusene i New York er fulle av folk som kjemper for livet. Nå venter to helvetes dårlige uker for USA, ifølge president Trump.

Korona-viruset har truffet storbyen New York i USA hardt. Torsdag var over 215.000 amerikanere bekreftet smittet av viruset. Over 5.000 er så langt døde av viruset. Mange av dem i New York.

Sykehusene i byen er fulle. I parken Central Park står hvite telt på rekke og rad. Det er et felt-sykehus med plass til 68 pasienter.

Leger og sykepleiere blir smittet, skriver avisa New York Times. De må bruke utstyr for smittevern om igjen flere ganger.

– Det setter oss i fare. Det setter pasientene våre i fare, sier sykepleier Kelley Cabrera til avisa.

Minst to sykepleiere har allerede dødd av viruset i byen. Guvernør Andrew Cuomo ber resten av landet om hjelp.

– Vær så snill, kom og hjelp oss i New York nå. Vi har mistet tusen newyorkere. Vi vakler allerede, sier han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Anthony Fauci er ekspert på smittevern. Han gir råd om pandemien til president Donald Trump. Han tror at mellom 100.000 og 200.000 amerikanere kan dø av viruset. Det sier han til kanalen CNN.

Det tok tid før USA innførte regler som følge av korona-viruset. Nå anbefaler myndighetene folk om å holde seg hjemme. President Trump trodde først at krisen ville vare til påske. Det gjør han ikke nå lenger. Han lover at det vil bli bedre etter hvert. Men han innrømmer at det først vil komme «harde dager»: Han sier det kommer «to helvetes dårlige uker».

– Dette kommer til å bli blant de tøffeste to-tre ukene vi noen gang har opplevd. Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker, sier president Trump, ifølge NTB.

Siste utgave

På forsiden nå