Verden

Advarer mot ny smitte i Wuhan

Over 3.000 kinesere som var smittet av viruset korona, er døde. Nå blir folk i Wuhan advart. Det kan komme en runde med smitte.

11 millioner mennesker bor i byen Wuhan i Kina. De blir bedt om å bli værende hjemme og inne. De må være klare for en ny runde med smitte av viruset korona.

Les mer: Presidenten besøkte Wuhan

Det er stor risiko for at viruset sprer seg på nytt i Wuhan, sier Wang Zhongli. Han er leder for det kommunistiske partiet i Wuhan.

Han ber om at innbyggerne i Wuhan gjør seg klare. Han ber folk å skjerpe rutinene for å unngå smitte. Folk bør holde seg hjemme hvis det er mulig, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det har vært få nye smittede i Wuhan de siste to ukene. Men det har kommet kinesere som har vært i utlandet. Noen av de har hatt viruset med tilbake. Det øker risikoen for en ny runde med smitte, skriver avisa The Guardian.

Les også: Ingen er smittet i Kina på 24 timer

Wuhan hadde 50.007 smiddede på onsdag. Det skriver avisa The New York Times. Det er registrert 81.589 smittede i hele Kina. 3.318 har dødd etter å være smittet av viruset.

Kina skal minnes de som døde mens de prøvde å stoppe viruset. Det skjer lørdag. Det blir tre minutters stillhet for å minnes de døde, skriver avisa The New York Times. De siterer nyhetsbyrået Xinhua. Det er Kinas statlige nyhetsbyrå.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå