Verden

Bolsonaro tvinger helseministeren til å slutte

Brasils helseminister Luiz Henrique Mandetta må slutte i jobben. Det har president Jair Bolsonaro bestemt.

Brasils president Jair Bolsonaro og helseminister Luiz Henrique Mandetta er veldig uenige. De har helt forskjellige meninger om hvordan landet bør håndtere korona-viruset. Nå har presidenten sagt at helseministeren må slutte i jobben. Det meldte Mandetta selv på Twitter torsdag.

Bolsonaro har flere ganger sagt at covid-19 er «en liten forkjølelse». Det er sykdommen som kommer av korona-viruset. Presidenten har flere ganger brutt rådene om smittevern. Han tørket blant annet nesen sin med håndleddet. Så hilste han på en eldre kvinne og flere andre. Det viser en video.

Helseminister Mandetta er utdannet lege. Han har bedt folk holde seg hjemme. Han oppfordrer folk til å følge rådene fra lokale myndigheter. De er mye strengere enn Bolsonaros regler.

Mer fra Verden

På forsiden nå