Verden

Flere barn døde av sjelden sykdom - kan skyldes korona

Flere barn har dødd av en sjelden sykdom i Storbritannia. Betennelsen kan ha forbindelse med korona-viruset.

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden sykdom. Det er en betennelses-sykdom. Forskere tror den kan ha forbindelse til covid-19. Det sier helseminister Matt Hancock. Covid-19 er sykdommen som korona-viruset gir.

Barna har ikke vært syke fra før. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Det er noen barn som har dødd. Som ikke hadde underliggende helseproblemer, sier Hancock til kanalen LBC Radio. Men det er ikke mange barn som har dødd, sier han.

Intensiv-avdelingene i London og andre deler av landet har fått inn alvorlig syke barn. De har uvanlige symptomer. Legene i Storbritannia har fått varsel om dette. Det skriver kanalen BBC.

– Det er en ny sykdom. Vi tror korona-viruset kan være årsaken til den. Men vi er ikke 100 prosent sikre. Men dette er noe vi er urolige for, sier Hancock.

Minst 12 barn har blitt lagt inn på sykehus, ifølge avisa The Guardian.

Stephen Powis er medisinsk direktør i det offentlige helsevesenet NHS. De har nylig fått vite om problemet, sier han til BBC.

– Det er bare de siste dagene vi har sett rapporter om dette, sier han.

Barna får symptomer som høy feber og hovne arterier. Det er blodårene som fører blod fra hjertet. Sykdommen minner om Kawasaki-sykdommen. Den er mer vanlig i deler av Asia.

Noen av barna har testet positivt for korona-viruset. Men ikke alle.

Medisinske eksperter i Storbritaania og Italia gransker saken. De sjekker om det er en forbindelse mellom korona-viruset og den alvorlige sykdommen.

Uvanlig mange barn under ni år har fått sykdommen i Nord-Italia. Korona-viruset har gått spesielt hard ut over dette området.

Det er for tidlig å si om den nye sykdommen skyldes korona-viruset. Det sier Powis.

Chris Whitty gir medisinske råd til den britiske regjeringen. Han mener det trolig er en sammenheng.

Mer fra Verden

På forsiden nå