Verden
Bildet viser Hongkongs leder Carrie Lam. Hun har på ansiktsmaske, briller og et sjal. Hun er på vei inn til en pressekonferanse. Hun har med seg et manus.

Carrie Lam med kritikk av USA

USA har vært kritiske til bruk av makt mot demonstranter i Hongkong. – Det er dobbeltmoral, sier Carrie Lam. Hun er lederen på øya.

USA har sagt at Hongkong må behandle demonstranter på en bedre måte. Nå sier Carrie Lam at USA må tenke seg om. Hun er leder i Hongkong. Hun ber folk se på hvordan USA løser demonstrasjoner i eget land.

– De siste ukene har vi sett dobbelt-moralen som er til stede, Vi ser hva lokale myndigheter i USA gjør med de som demonstrerer i USA. Vi så også hva de sa tok når det var slike opptøyer i Hongkong, sier Lam.

Hongkong har brukt makt for å stoppe protestene. De har det vært mange av det siste året. Folk har demonstrert for å få mer demokrati på øya.

Mange land har vært kritiske til det Hongkong gjør. Det har også USAs president Donald Trump. Han har kommet med trusler. Han sier Hongkong kan miste en spesielle status. Den gjør det lettere å drive handel med USA.

Lam sier at slike straffer mot Hongkong også ville være til skade for folk i USA. Det er rundt 1.300 amerikanske selskaper som har  på øya.

Mer fra Verden

Siste utgave

På forsiden nå