Verden

George Floyd begraves ved siden av moren

Tirsdag skal George Floyd begraves. Det blir en lukket seremoni for familien og spesielt inviterte.

46 år gamle George Floyd ble drept av hvite politifolk. Det skjedde da de hadde pågrepet ham. Floyd er blitt et symbol på kampen mot rasisme.

Tirsdag blir George Floyd begravet ved siden av sin mor, Larcenia Floyd. Det er på kirkegården Houston Memorial Gardens i forstaden Pearland. Floyd hadde kallenavnet «den vennlige kjempen» blant venner og familie. Det sier broren Philonese. Han var 193 centimenter høy, og var tidligere veldig god i sport. Den siste tiden hadde han utfordringer med rettsvesenet og rus. Men han ønsket mest av alt et godt liv for barna sine.

Mandag fikk over 6.000 av mennesker ta et siste farvel med ham. Da sto Floyds åpne kiste i Fountain of Praise-kirken i seks timer. Den er i hjembyen Houston i Texas.

Begravelsen tirsdag blir lukket. Den er bare for familien, de nærmeste og spesielt inviterte.

Floyd Mayweather har betalt for begravelsen. Han er en verdenskjent bokser. Blant andre Houstons borgermester Sylvester Turner skal delta. Det skal også skuespiller Jamie Foxx. Joe Biden er demokratenes kandidat til president. Han skal trolig også bidra med en innspilt hilsen. Biden har møtt familien før begravelsen.

Siste utgave

På forsiden nå