Verden
Bildet viser politifolk ved et serveringssted i Beijing i Kina. Her må flere restauranter og skolene stenge igjen. Fly til og fra byen er innstilt. Årsaken er ny smitte med korona-viruset.

Her må de stenge igjen som følge av korona-viruset

De siste dagene har Beijing i Kina oppdaget 137 nye smittede. Byen stenger nå skoler igjen. Fly til og fra byen blir innstilt.

Minst 60 prosent av flytrafikken til og fra Kinas hovedstad er innstilt. Årsaken er at korona-viruset har begynt å spre seg igjen i Beijing. Det melder statlige medier.

1.255 fly til og fra Beijing er onsdag blitt innstilt.

Myndighetene gjør forskjellige ting for å hindre reiser inn og ut av byen. Det gjelder særlig fra områder med nye tilfeller av smitte med korona-viruset. De siste dagene har de oppdaget 137 nye tilfeller av smitte i hovedstaden. 31 av dem det siste døgnet.

Ellers i Kina var det registrert 13 nye tilfeller onsdag. 11 av de smittede skal ha tatt med seg smitten fra utlandet.

Tirsdag ble alle skolene i Beijing steng igjen. Årsaken er det nye utbruddet av korona-viruset. Folk blir bedt om å bli i byen. I mange områder blir folk nektet å gå ut.

– Den epidemiske situasjonen i hovedstaden er ekstremt alvorlig, advarte Xu Hejian. Det er myndighetenes talsmann i Beijing.

11 markeder er også stengt. Tusenvis av serverings-steder og steder som selger mat, har blitt renset. Utbruddet startet trolig rundt markedet Xinfadi. Det ligger sør i byen. Over 200.000 mennesker har vært innom markedet siden 30. mai. Over 8.000 ansatte ved markedet er blitt testet. De må holde seg hjemme.

Mer fra Verden

På forsiden nå